voegwerk-verwijderen

Doordat in het verleden meestal onvoldoende aandacht werd besteed aan voegwerk. En voegwerk werd immers als afsluitpost op de begroting beschouwd. Het voegwerk heeft ook wel degelijk een functie. Door milieu invloeden of gebreken aan de woning door kapotte regenpijp of lekkende goten is het soms verstandig om het voegwerk te vervangen.

Om indringende vocht te voorkomen met alle gevolgen van dien. Het uithakken is een specialistische klus wat vaak onder schat wordt.
Men kan het uithakken of slijpen welke methode wordt toegepast hangt van meerdere factoren af. Doordat we de nodige expertise in huis hebben om dit werk verantwoordelijk uit te voeren. Komt men tot een goed resultaat zodat er geen stenen zijn beschadigd en de voegen voldoende diep zijn verwijderd tot de gezonde metselspecie.

Voegwerk dat zacht en voldoende breed is wordt meestal gehakt. Uitslijpen vergt meer tijd maar als het voegwerk hard is dan is dit noodzakelijk om toch een goed resultaat te krijgen om beschadigingen te voorkomen En bij authentieke panden waar de voegen zeer nauw zijn ontkom je hier ook niet aan om toch te moeten te slijpen. Wanneer de voegen netjes zijn verwijderd en de gevel is goed gereinigd. Dat wil zeggen geen vuil meer op de gevel zoals algen en mossen en geen stof of resten oud voegwerk meer in de voegen. Dan kan men bepalen welke voegtype en kleur men wil hebben om een mooie uitstraling te krijgen.

Het zandstralen van een gevel gebruik je bij zeer zware vervuiling. Denk hierbij aan graffiti verwijderen, of hele zware roetaanslag dat je met een chemisch middel er niet af krijgt.

Vocht wordt vermengd met het juiste straalmiddel (een grovere stof) en die wordt onder lage druk (ongeveer 2 bar) tegen je buiten muur aangespoten.
Tijdens dit gevel zandstralen wordt als het ware je gevel grondig gepoetst door de korreltjes die door de vloeistof heen zitten.
Stoomreinigen is een methode om uw gevel te laten reinigen.

Bij deze methode wordt water verwarmd tot maximaal 150 graden en met hoge druk op de gevel gespoten. Door de warmte wordt het vuil zachter en begint het los te weken.
De hoge druk zorgt ervoor dat het vuil van de muur af komt. Het water dat wordt gebruikt voor het reinigen moet worden opgevangen.

Na het reinigen kan het water worden hergebruikt óf worden gereinigd en daarna geloosd worden. Omdat er geen chemische middelen worden gebruikt, is deze methode vooral geschikt voor lichte vormen van aanslag.
Stoomreinigen is een methode van gevelreiniging waarbij milde vormen van aanslag van uw gevel worden verwijderd.
Denk hierbij aan mossen, algen of klimop. Stoomreinigen is een effectieve en voordelige manier van gevelreiniging. Door uw gevel eens in de zoveel jaar te laten reinigen voorkomt u ernstige schade aan uw muur.
De methode is het minst schadelijk voor de muren en voor het milieu.

Schuiven naar boven
× WhatsApp