gevel-dakreiniging

Gevel en dakreinigen

Gevel/dakreinigen is het verwijderen van aanslag of vervuiling van de gevel/dak van uw woning, dat wordt veroorzaakt door bijvoorbeeld ; zure regen, uitlaatgassen ,mos en algen. Dit kan worden gedaan doormiddel van verschillende methoden afhankelijk van de vervuiling. (stoomreinigen , zandstralen enz.) Naast dat het de uitstraling van uw woning of bedrijfspand verbetert draagt onderhoud aan uw gevel/dak ook bij aan de levensduur van het gebouw. Nalatigheid van reinigen en onderhoud kan lijden tot schade aan uw gevel/dak. Denk hieraan dat uw gevel/dak vochtdoorlatend kan zijn en door kan dringen tot binnen in uw gebouw. Om dat te voorkomen is naast het reinigen ook verstandig om te impregneren.

Gevel en dakreiniging

Het zandstralen van een gevel gebruik je bij zeer zware vervuiling. Denk hierbij aan graffiti verwijderen, of hele zware roetaanslag dat je met een chemisch middel er niet af krijgt. Vocht wordt vermengd met het juiste straalmiddel (een grovere stof) en die wordt onder lage druk (ongeveer 2 bar) tegen je buiten muur aangespoten. Tijdens dit gevel zandstralen wordt als het ware je gevel grondig gepoetst door de korreltjes die door de vloeistof heen zitten.

Gevelreiniging door stoom

Voor mensen die er op regelmatige basis voor kiezen om hun gevel te reinigen is stoomreinigen veelal de meest voor de hand liggende keuze. Hier zijn verschillende redenen voor aan te halen. Stoomreinigen is namelijk uitsluitend interessant wanneer de gevel enkel en alleen beschikt over oppervlakkig vuil welke dus niet diep is aangehecht. Wanneer een gevel jarenlang nooit is gereinigd en het vuil zich heeft weten te manifesteren zal dit type gevelreiniging niet doeltreffend genoeg blijken. Voor een gevel met oppervlakkig vuil vormt ze echt niet alleen een efficiënte, maar tevens ook een voordelige manier om uw gevel te reinigen.

Wat zijn de voordelen van een reiniging met stoom?

Hoewel bovenstaande eigenlijk reeds kort samenvat waarom en wanneer u er het best voor kunt kiezen om een gevelreiniging door middel van stoom uit te voeren zetten we graag nog even alle voordelen voor u op een rijtje:

  • Het platina van de stenen kan door deze manier van reinigen niet beschadigd worden.
  • Stoomreiniging is een zeer milieuvriendelijke techniek omdat er geen chemicaliën aan te pas komen.
  • Kiezen voor een reiniging met stoom is één van de voordeligste gevelreiniging methodes op de markt.
  • Het is een alles behalve agressieve manier van reinigen waardoor ze op haast iedere ondergrond kan worden toegepast.
Schuiven naar boven
× WhatsApp